Evenimente

Biserica cu luna - 225 de existenta La ceas de sarbatoare Seara de ruga adusa Preacuratei Mihai Eminescu omagiat la Oradea Festival coral de Rusalii 1974 bis cu luna- 200 ani 2006 nov 12 slujba PS Petroniu Salajanul 2007 aprilie 04 Procesiunea din Duminica Floriilor 2007 aprilie 08 Slujba Celei De a Doua Invieri 2007 aprilie 29 ps sofronie ps petroniu 2007 aug 11 inmormantare arhidiacon savu teodor 2007 a februarie 25 intronizare ps sofronie 2007 aug 15 sarbatoare hram sf maria 2007 mai 04 mosoiu 88 ani 2007 mai 19 parastas ps coman 2008 ian 06 boboteaza 2008 ian 20 slujba comuna ecumenica 2008 ian 26 slujba inmormantare preot traian codil Corul Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Catedrala 90 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Oradiei

Newsletter

Pentru a primi cele mai noi stiri si informatii va rugam sa va inscrieti pentru newsletter cu ajutorul formularului de mai jos:

Nume:

Telefon:

E-mail:

Ceas

Meteo
Fazele lunii


Fazele lunii

 

La ceas de sarbatoare

La ceas de sarbatoare
Duminică 21 februarie a.c., de Duminica Ortodoxiei, la Biserica cu Lună a fost celebrat un eveniment liturgic festiv cu o semnificație dublă.
Întâi, cu prilejul anului jubiliar dedicat împlinirii a 90 de ani de la reînființarea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie, împreună cu un sobor de preoți și de diaconi a săvârșit slujba de sfințire a noilor antimise pentru bisericile din Eparhie.
În al doilea rând, s-au împlinit 11 ani de când Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a primit darul arhieriei, fiind numit episcop al românilor ortodocși din Ungaria, repectiv 3 ani de când a fost ales episcop al Eparhiei istorice a Oradiei.
În cadrul slujbei Sfintei Liturghii, oficiate de Preasfinția Sa și de soborul de preoți și de diaconi, au fost pomeniți ierarhii care au păstorit, fie ca mitropoliți, fie ca episcopi, pe credincioșii din zona Crișanei, precum și preoții și ctitorii Bisericii cu Lună. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul Bisericii cu Lună, dirijat de Pr. Conf dr. Mihai Brie. Tot în cadrul slujbei s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.
La împlinirea celor 11 ani de arhierie, părintele Teodor Cristea, Eclesiarhul Bisericii cu Lună, în numele preoților și credincioșilor acestei parohii, i-a urat Preasfințitului Sofronie arhierie vrednică și ani binecuvântați.
În încheiere, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare și de mulțumire credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie, asigurându-i pe toți de dragostea Sa părintească.


Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro