Evenimente

Biserica cu luna - 225 de existenta La ceas de sarbatoare Seara de ruga adusa Preacuratei Mihai Eminescu omagiat la Oradea Festival coral de Rusalii 1974 bis cu luna- 200 ani 2006 nov 12 slujba PS Petroniu Salajanul 2007 aprilie 04 Procesiunea din Duminica Floriilor 2007 aprilie 08 Slujba Celei De a Doua Invieri 2007 aprilie 29 ps sofronie ps petroniu 2007 aug 11 inmormantare arhidiacon savu teodor 2007 a februarie 25 intronizare ps sofronie 2007 aug 15 sarbatoare hram sf maria 2007 mai 04 mosoiu 88 ani 2007 mai 19 parastas ps coman 2008 ian 06 boboteaza 2008 ian 20 slujba comuna ecumenica 2008 ian 26 slujba inmormantare preot traian codil Corul Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Catedrala 90 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Oradiei

Newsletter

Pentru a primi cele mai noi stiri si informatii va rugam sa va inscrieti pentru newsletter cu ajutorul formularului de mai jos:

Nume:

Telefon:

E-mail:

Ceas

Meteo
Fazele lunii


Fazele lunii

 

Mihai Eminescu omagiat la Biserica cu Luna

Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea (AFOREO) a organizat ieri, 15 iunie, un program omagial dedicat poetului național Mihai Eminescu, intitulat „Și se duse, s-a tot dus...". Manifestarea a debutat la Biserica cu Lună, cu o slujbă de parastas, oficiată de preoții Radu Rus, Dumitru Popovici și Teodor Cristea.

Au onorat cu prezența acest eveniment Claudia Timofte, șefa Cancelariei Prefectului, Ligia Mirișan, director manager al Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai" Bihor Oradea, și Tavaszi Hajnal, director adjunct de specialitate al Bibliotecii, Lucian Silaghi, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național (DJCPN) Bihor, precum și Ileana Varga, directorul Grupului Școlar „Ioan Bococi" Oradea. După slujba de parastas, programul a continuat la Centrul Cultural al Bisericii cu Lună. Cuvântul de deschidere a fost rostit de Viorica Cherteș, președintele AFOREO, apoi, Claudia Timofte a transmis cuvântul de salut al prefectului Claudiu Pop. De asemenea, Ligia Mirișan și Lucian Silaghi au evocat personalitatea marelui poet, după care elevii prezenți au susținut un recital de cântece și poezii din lirica eminesciană. Profesoara Nicoleta Cipleu, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu", a creionat personalitatea lui Eminescu, după care Larisa Bejan, din clasa a VII-a C și Alexandra Neag, din clasa a VIII-a C, eleve ale aceleiași școli, au recitat și au cântat pe versurile poetului. A urmat programul susținut de trupa de teatru „Vulcanicii", îndrumată de prof. Sânziana Neșiu, care a reușit să-i impresioneze pe cei prezenți recitând poezii atât în limba română, cât și în engleză, spaniolă, rusă și chineză. De asemenea, au evoluat elevii de la Grupul Școlar „Ioan Bococi", îndrumați de prof. Mihaela Șumălan. Au mai recitat membrele AFOREO: prof. Voichița Raț, ec. Viorica Cherteș, prof. Maria Carțiș, precum și Lucian Silaghi, directorul DJCPN Bihor. Manifestarea a fost presărată cu momente muzicale susținute de prof. Mihaela Șumălan și elevul Petru Guzun, fiind acompaniați de toți cei prezenți. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă oferită de gazde, iar copiii au fost răsplătiți cu dulciuri din partea organizatorilor.


Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro