istoric biserica cu luna

Monografia Bisericii cu luna Monografia Bisericii cu luna Monografia Bisericii cu luna Monografia Bisericii cu luna Monografia Bisericii cu luna Monografia Bisericii cu luna Arhitectura. Sculptura. Pictura. Obiecte de cult, Arhitectura Influențe ale stilurilor occidentale în arhitectur Proiectantul și constructorul Bisericii cu Lună Sculptura Sculptura nouă Sculptura nouă Sculptura nouă Sculptura veche Sculptura veche Sculptura veche Sculptura veche Pictura Pictura veche Pictura veche Pictura veche murală Terminarea lucrărilor de pictură veche și sfințire

Ultimele Evenimente

Mihai Eminescu omagiat la Biserica cu Luna Seara de rugaciune inchinata parintilor si copiilor Invitatie seri duhovnicesti,18-25 martie 2012 Cateheze în perioada Postului Mare Preasfințitul Sofronie a aniversat 13 ani de la hirotonia întru arhiereu și 5 ani de la întronizarea în scaunul eparhial al Oradiei Duminica Ortodoxiei la Biserica cu Luna Nicolae Jiga in memoria bihorenilor Un moment istoric la o biserica incarcata de istorie 90 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Oradiei Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la Catedrala cu Luna Procesiune de Praznicul Adormirii Maicii Domnului 2008 ian 26 slujba inmormantare preot traian codila 2008 ian 20 slujba comuna ecumenica 2008 ian 06 boboteaza 2007 mai 19 parastas ps coman 2007 mai 04 mosoiu 88 ani 2007 aug 15 sarbatoare hram sf maria 2007 februarie 25 intronizare ps sofronie 2007 aug 11 inmormantare arhidiacon savu teodor 2007 aprilie 29 ps sofronie ps petroniu

Newsletter

Pentru a primi cele mai noi stiri si informatii va rugam sa va inscrieti pentru newsletter cu ajutorul formularului de mai jos:

Nume:

Telefon:

E-mail:

Ceas

Meteo




Fazele lunii


Fazele lunii

 

Sculptura nouă

c. Cele două candelabre mijlocii. Au fost executate din același ma¬terial, în același stil și în aceeași manieră, cu dimensiunile: înălțimea 225 cm, diametrul mic 100 cm, diametrul mare 135 cm, plus 12 aplice la pereții laterali din pronaos și naos. Această lucrare (în valoare de 144 000 lei, suportată de Episcopia Oradiei, pe baza comenzii din 1984) a fost realizată de sculptorul loan Tolan si de decoratorul Ludovic Millthaler, ajutați de Traian Ciumedean și loan Szatmari, cu toții din Arad.
Spre a se asigura coriștilor condiții cît mai propice pentru desfă¬șurarea frumoasei lor activități și pentru a se realiza o concordanță cu aspectul înnoit al Bisericii cu Lună, în anul 1980 Sfînta Episcopie a în¬locuit vechiul mobilier din cafasul corului, cu unul nou și modern (18 bănci tapițate și prevăzute cu pupitre, 2 pupitre dirijorale noi), dotarea aceasta costînd 15 000 lei.


Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro